Vastgoedontwikkelaar KROON-B.V. is al geruime tijd eigenaar van de oude Lidl locatie aan de Spoorlaan in Wolvega. Zij zijn voornemens om deze locatie te herontwikkelen. Ook het naastliggende perceel van Grote Dorus en De Luchtbode wordt betrokken bij de plannen.

De Gemeente Weststellingswerf staat positief tegenover het plan om er 35 appartementen te realiseren. Om woningbouw mogelijk te maken dient het bestemmingsplan gewijzigd te worden. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt inmiddels ter inzage en KROON is bezig met de uitwerking van de te realiseren bebouwing. Het ontwerp wordt gemaakt Alynia Architecten uit Leeuwarden.

Er zal een inloopbijeenkomst gehouden worden op donderdag 15 september van 18.00-20.00 uur bij Hotel Van der Valk, Atlanta 10 te Wolvega. Tijdens deze avond toont KROON u informatie en beelden over de nieuwbouwplannen die er voor de locatie zijn. Bij deze bijeenkomst zullen ook een aantal betrokkenen van o.a. de gemeente aanwezig zijn.

KROON is erg benieuwd naar de reacties vanuit de inwoners van Wolvega. Daarom bieden wij deze avond ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en om reacties, vragen en/of opmerkingen achter te laten door een reactieformulier in te vullen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn dan kunt u, vanaf 15-09-2022, de informatie ook inzien op de projectwebsite www.hetwolfshof.nl